Kunstsmed
 
 
DSC_3882_small.jpg
 

Viden
og respekT


 

 

Vi har over 15 års erfaring med restaurering af smedejern, og arbejder for bla. Kronborg og Frederiksborg slot. Vi restaurerer nænsomt, med øje for detaljen,  objektets historie, egenart og stil.

I de tilfælde hvor objekterne er så medtagne at de ikke kan reddes laver vi, hvis det er ønskværdigt,  kopier. I arbejdet med disse bestræber vi os på at kopiere originalerne så præcist som muligt i både udseende, originale teknikker og , hvis muligt, originalt førindustrielt materiale.

Mange steder er de originale smedejerns detaljer helt forsvundet, og enten erstattet af funktionelle, ”neutrale” moderne jern detaljer, eller bare udeladt. Her arbejder vi gerne med det man kunne kalde inspirerede tolkninger, hvor vi med udgangspunkt i det eksisterende historiske miljø, den tilhørende stilepokes dekorative smedejern og objektets funktion skaber et nyt objekt med tydelige referencer til historien og pladsen, men samtidig med en åbenlys nutidig tolkning.

 
 
DSC_3907.jpg
 
 
 
 
 

Lavetter til salutkanonerne på Kronborg. Restaurerede og kompletteret. 17 og 1800 tal.

 

Restaureret lås og nylavet nøgle. 1700tal, Kronborg.

 

Sen 1400 tals centraleuropæisk cranequin (armbrøst spændemekanisme). Reproduktion. Alle dele håndsmedede, filede og loddet sammen.

 
 
 

Rækværk ved hovedindgangen på Kronborg. Kompletteret og restaureret.

 

Rækværk på Frederiksborg slot. Restaureret og kompletteret.